Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/arturp/domains/ski-studio.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/arturp/domains/ski-studio.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2738

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/arturp/domains/ski-studio.pl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3679
Hala sportowa w Warszawie w dzielnicy Praga-północ • Ski-Studio

HALA SPORTOWA W WARSZAWIE W DZIELNICY PRAGA-PÓŁNOC

WIELOFUNKCYJNA HALA SPORTOWA WRAZ Z ZAGOSPOAROWANIEM TERENU, W NAWIĄZANIU I W POŁĄCZENIU Z ISTNIEJACYM BUDYNKIEM SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 73 PRZY UL. BIAŁOSTOSKIEJ 10/18 W DZIELNICY PRAGA-PÓŁNOC W WARSZAWIE

INWESTOR: MIASTO STOŁECZNE WARSZAWA
LOKALIZACJA: WARSZAWA PRAGA PÓŁNOC
POWIERZCHNIA UŻYTKOWA: 4 600 m²
STATUS: KONKURS 2018 R.

PROJEKT OPRACOWANY WSPÓLNIE Z:
ARPA ARCHITEKTONICZNA PRACOWNIA AUTORSKA JERZEGO GURAWSKIEGO

AUTORZY:
ARCH. BŁAŻEJ SZURKOWSKI
ARCH. JERZY GURAWSKI
ARCH. BARTOSZ GURAWSKI

Wkomponowanie nowej kubatury w przestrzeń dziedzińca z zachowaniem jego pierwotnej funkcji : rekreacja – oaza zieleni – integracja, oraz kontynuacja pierzei ulicy Białostockiej to główne założenia przestrzenne, wyznaczające kierunki naszych działań projektowych.

Niemniej istotne jest dla nas zachowanie struktury i dominacji przestrzennej istniejącego, budynku szkoły, wraz z nawiązaniem do jego kompozycji i charakteru przy kreowaniu wizerunku nowej części kompleksu. Dzięki lokalizacji projektowanego obiektu na obrzeżach działek, uwalniamy przestrzeń dziedzińca, wyznaczając w jego obrębie trzy główne strefy, przeznaczone dla uczniów różnych grup wiekowych.

Maksymalne oddalenie kubatur ma także na celu uniknięcie ich wzajemnego zacieniania i przesłaniania oraz tym samym zapewnienie optymalnego nasłonecznienia klas lekcyjnych.

Zalecane w programie zewnętrzne boisko sportowe, wraz z bieżnią lokalizujemy na dachu Sali sportowej, umożliwiając wykorzystanie dziedzińca pod przestrzeń wypoczynku i zieleni.

Budowa nowego skrzydła w pierzei ulicy Białostockiej wpisuje się w szerszy kontekst rewitalizacji przestrzeni i struktury miasta, a charakter proponowanej przez nas architektury jest czytelnym nawiązaniem do przemysłowego rodowodu warszawskiej Pragi i najciekawszych realizacji na jej obszarze z okresu międzywojennego.

Nowoczesny projekt domu jednorodzinnego Projekt domu nowoczesnego do 100 m2 Projekt domu nowoczesnego z dachem dwuspadowym Projekt nowoczesnego domu z poddaszem użytkowym Projekt lokali usługowych, handlowych i handlowo-usługowych Projekt nowoczesnego domu parterowego Projekt nowoczesnego domu piętrowego Projekt nowoczesnego domu z basenem Projekt nowoczesnego domu z płaskim dachem Projekty budowlane z kosztorysem Projekty domów dwulokalowych parterowych Projekty domów jednopoziomowych